CORONADOSSIER: Lees hier actuele informatie over het nieuwe coronavirus (COVID-19)

Rekentool voor btw auto

Privégebruik

Van goederen en diensten die u deels privé gebruikt, mag u niet alle btw aftrekken. Dat geldt ook voor auto’s, maar hiervoor bestaan forfaitaire regelingen. De correctie moet u in de laatste btw-aangifte van het jaar opnemen. De meeste ondernemers moeten die vóór 1 februari indienen.

Rekentool

Met de rekentool kunt u berekenen welk bedrag aan btw u niet mag aftrekken vanwege privégebruik. U moet eerst een aantal gegevens invoeren, zoals de cataloguswaarde van de auto, om de berekening te kunnen maken.

Leaseauto’s

Heeft u als ondernemers een leaseauto, dan kunt u de tool ook gebruiken. U dient dan aan te geven over welke periode u de auto geleaset heeft.

Deels vrijgesteld?

Ondernemers die deels vrijgestelde prestaties leveren, kunnen niet alle btw op hun aankopen aftrekken. Hiermee is in de tool geen rekening gehouden, wat betekent dat men in die situaties de berekende btw zelf moet herleiden op basis van het aandeel van de belaste omzet.

Tip!
U kunt de rekenhulp ‘btw en auto’ op de site van de Belastingdienst vinden.

Heeft u vragen over de aftrek van btw op auto’s, neem dan contact met ons op.

Bron: SRA – Publicatiedatum: 26-01-2021

Neem contact met ons op

Wil je vrijblijvend een afspraak maken of heb je een vraag? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×