CORONADOSSIER: Lees hier actuele informatie over het nieuwe coronavirus (COVID-19)

Administratie loonbelasting tot 1 juli soepeler

Administratieve verplichtingen

Administratieve verplichtingen hebben vaak te maken met het correct kunnen inhouden van loonheffing en premies werknemersverzekering. Zo moet u van uw werknemers bijvoorbeeld de identiteit vaststellen en controleren. Ook kunnen scholieren en studenten bijvoorbeeld een verklaring inleveren, waardoor u minder loonheffing hoeft in te houden.

Sancties

Kunt u vanwege de coronacrisis niet aan alle gestelde administratieve verplichtingen voldoen, dan krijgt u hiervoor geen sanctie opgelegd. Voor een werknemer waarvan u de identiteit nog niet heeft kunnen vaststellen, krijgt u dus geen boete en hoeft u ook het anoniementarief niet toe te passen.

Let op!
U moet al uw administratieve verplichtingen weer nakomen zodra dit weer mogelijk is, of wanneer de versoepeling wordt opgeheven. Anders kunt u wel een sanctie krijgen.

Uitstel verlengd

De versoepeling gold in eerste instantie tot 1 april 2021, maar is vanwege de aanhoudende coronacrisis verlengd tot 1 juli van dit jaar.

Let op!
Dat u niet aan uw administratieve verplichtingen kunt voldoen, moet aantoonbaar te wijten zijn aan corona. Bijvoorbeeld omdat uw werknemers thuiswerken.

Wij willen u graag goed informeren. Mocht u daarom nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Bron: SRA – Publicatiedatum: 08-02-2021

Neem contact met ons op

Wil je vrijblijvend een afspraak maken of heb je een vraag? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×