CORONADOSSIER: Lees hier actuele informatie over het nieuwe coronavirus (COVID-19)

TOGS-regeling beschikbaar voor meer beroepen en bedrijven

Bedrijven zonder SBI-code

Om voor de regeling in aanmerking te komen, moet een bedrijf beschikken over een specifieke SBI-code. Sommige bedrijfsgroepen hadden die niet, zoals tattooshops, maar waren vanwege het contactverbod wel gesloten.

Meer mkb-bedrijven

Ook zijn meer mkb-bedrijven toegevoegd die een dergelijke code al wel hadden. Het betreft onder meer winkeliers in de food, taxibedrijven, tandartsen, fysiotherapeuten en toeleveranciers van eet-en drinkgelegenheden of evenementen. Zij komen nu dus ook in aanmerking voor de eenmalige uitkering.

Ook voor vestigingen aan huis

De TOGS-regeling bevat de eis dat de onderneming niet op het woonadres gevestigd mag zijn. Hierop is nu een aantal uitzonderingen gemaakt. Allereerst voor bedrijven die vanuit de woning een belangrijke omzet realiseren, zoals kappers en maneges. Zij kunnen toch voor de TOGS in aanmerking komen, als zij een verklaring aanleveren waaruit blijkt dat de bedrijfsactiviteiten van de aanvrager een zekere minimale omvang hebben. Welke omvang dit is, is nog niet bekend gemaakt.

Daarnaast zijn er ook ondernemingen aan huis waarbij het kenmerkend is dat ze een inrichting of productiemiddelen hebben buiten de woning, bijvoorbeeld auto- en motorrijschoolhouders. Zij komen nu ook voor de TOGS in aanmerking. Voor deze sectoren is zo’n minimale omvang geen vereiste.

Voorwaarden

De TOGS-regeling kent wel een aantal voorwaarden. Zo is bepaald dat er in de periode 16 maart 2020 t/m 15 juni 2020 een omzetverlies van minstens € 4.000 moet zijn.

Aanvragen vanaf 15 april

De TOGS kon vanaf 6 april worden aangevraagd. De nieuwe toegevoegde ondernemers kunnen de TOGS vanaf 15 april aanvragen. Aanvragen moet digitaal via de site rvo.nl.

Wij willen u graag goed informeren. Mocht u daarom nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Bron: SRA – Publicatiedatum: 09-04-2020

Neem contact met ons op

Wil je vrijblijvend een afspraak maken of heb je een vraag? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×